movipur
inter-2

Мовипур Брилянт

СОКРАТЕС MOVIpur Brilant е професионален акрилполиуретанов лак за боядисване на вътрешни покрития. Това е модерен тип бояджийски материал, който не съдържа органични разредители. Няма мирис, незапалим, химически неутрален, абсолютно безвреден за околната среда. След изсъхване образува висококачествен филм, който безпроблемно може да се мие и е издръжлив на механични наранявания. Твърд, но напълно еластичен, MOVIpur регулира влажността на дървесината. Съдържа ефективни фунгициди и е тиксотропен с добра стабилност върху боядисваната площ. Материалът осъществява отлично сцепление с повърхността и не се отлепва. Не съдържа вредни летливи вещества. Не пожълтява, бързо съхне.

Описание на продукта:

 • ne-dolep-%d0%bd%d0%b5-%d0%bb%d0%b5%d0%bf%d0%bd%d0%b5
 • nezloutne-%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b6%d1%8a%d0%bb%d1%82%d1%8f%d0%b2%d0%b0
 • odolny-oderu-%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be-%d1%83%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b9%d1%87%d0%b8%d0%b2
 • odolny-potu-%d1%83%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b9%d1%87%d0%b8%d0%b2-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0
 • odolny-slinam
 • palec-nahoru
 • prijemne-na-dotyk-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d1%8a%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80
 • sterka
 • stetec
 • strikani
 • uv-filtr
 • valecek
 • zidle3
 • 10-12m
d

Характеристика

Състав Кополимерна, акрил-полиуретанова дисперсия с допълнение на специални адитиви и фунгицидни вещества.
Използване Почиствайте повърхността с добре изцеден от водата парцал. По-сериозни зацапвания отстранете с неутрален почистващ препарат без абразивни пълнители. Поддържането на повърхността не изисква специални консервиращи препарати.
Нанасяне СОКРАТЕС MOVIpur се нанася с четка, валяк или пулверизатор при мин. температура на основата и въздуха 10 градуса.
Разредител Вода
Технология на работа Основата трябва да бъде суха и добре почистена. Да се отстранят всякакви мастни остатъци и стари восъчни полировки. Местата по дървесината, от които е текла смола и има още остатъци е необходимо старателно да бъдат почистени със синтетичен разредител. Лакът се нанася и неразреден. Умерено разреден може да се нанесе при първия слой. Повърхността на дюшеметата препоръчваме преди боядисване леко да се отшкури с фина шкурка. Това способства за отстраняване на дървесните влакна и подобрява качеството на филма. Боядисването се извършва при стайна температура, която не бива да е по-ниска от 10º. Колкото е по-ниска относителната влажност на въздуха, толкова по-кратко е времето на съхнене. В студено или хладно време стаята не бива да се проветрява. При освежителни боядисвания препоръчваме най-напред да се нанесе един пробен слой, който да ни покаже наличието на мастни остатъци, или восък, които чрез отшкуряване трябва да се отстранят. При нови подове препоръчваме да се нанесат минимум 3 слоя. При по-голям брой слоеве се увеличава дебелината на последния слой. Преди нанасянето на всеки слой отшкурете и почистете повърхността. Въпреки че лакът изсъхва бързо, добре е между отделните нанасяния на слоевете да изчакате 8-12 часа заради температурата и влажността на въздуха. След изтичането на тези часове можете леко да отшкурите повърхността. Прахът, останал след шкуренето, старателно избършете преди нанасянето на следващия слой, а всички евентуални навлажнявания изтриите с памучен парцал. Първите 14 дни след боядисването е необходимо да предпазвате повърхността от силни механични наранявания, например суркане на тежки мебели по повърхността на прясно боядисания под и др. През този период не мийте интензивно пода с вода. Втвърдяването на филма при стайна температура 18ºС трае 7 дни. До изтичането на този период не препоръчваме постилането на килим.
Съхнене Според температурата и относителната влажност на въздуха: При нанасяне с четка и валяк 1-3 часа. При пръскане 2-3 часа.
Опаковка Метални кутии – от 0,6 кг. Пластмасови туби – 2 кг и 5 кг.
Складиране 24 месеца. Пази от замръзване при транспортиране или складиране.
Охрана на труда SOKRATES MOVIpur Brilant изпълнява изискванията на EN 71, част 3 за безопастност при боядисване на детски играчки.
VOC < 3 % . Отговаря на изискванията ма стандарт CSN 74 4507 за устойчивост на плъзгане за статичен и динамичен коефицент на триене при суха и мокра повърхност. Лакът не съдържа органични разредители, нито тежки метали.