img52a0cef3efefe
bila-pergolka

Праймер

СОКРАТЕС ПРАЙМЕР е дисперсна, акрилна, основна боя /грунд/ за външни и вътрешни покрития. Това е модерен материал, който не съдържа органични разтворители и се разрежда с вода. След изсъхване образува траен филм, който е устойчив на вода. За повърхностно покритие на СОКРАТЕС ПРАЙМЕР могат да се използват материали, разреждащи се с вода например СОКРАТЕС КОЛОР, както и полиуретанови материали, съдържащи полимератни покривни материали /например кетонови разтворители/

КОД: 6 Категории: ,

Описание на продукта:

  • 8-10
  • maceni
  • palec-nahoru-%d1%81%d1%83%d0%bf%d0%b5%d1%80-%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be
  • stetec-%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b0
  • strikani-%d0%bf%d1%80%d1%8a%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b5
  • valecek
d

Характеристика

Състав Дисперсия на пигментите и пълнителите във водна дисперсия на чисто акрилов полимер с добавка на специални адитивни и фунгицидни вещества.
Използване СОКРАТЕС ПРАЙМЕР е подходящ за нанасяне върху MDF, дърво, талашит, мукава, минерални основи като бетон, азбестоциментови изделия – плочки, тухли, пенов полистирен и др. Материалът може да се използва като пенетрационно покритие за попивателни основи. Подходящ е и за сложни апликации върху дърво, като например покриване на дограма и др. Материалът не бива да бъде излаган на пряк контакт с хранителни продукти и питейна вода.
Нанасяне СОКРАТЕС ПРАЙМЕР се нанася с четка, валяк или чрез пулверизация при минимална температура на въздуха и основата +8 градуса.
Разредител Вода
Технология на работа Нанасяне върху дървени изделия, изложени на атмосферни влияния:
1. Нанасяне на дисперсна акрилна импрегнация или материал СОКРАТЕС ПРАЙМЕР
2. Обработва се с шкурка N100
3. Нанасят се 1-2 пласта СОКРАТЕС ПРАЙМЕР в интервал между нанасянията от 4 до 24 часа
4. След 5 часа се нанасят два пласта боя СОКРАТЕС КОЛОР.
Нанасяне върху карбонизирана мазилка:
1. Нанася се СОКРАТЕС ПРАЙМЕР, разреден според попивателността на основата в съотношение до 1:5. Пенетрация се провежда винаги с четка. При температура +18 градуса покритието съхне до 4 часа
2. Нанасят се 1-2 пласта СОКРАТЕС ПРАЙМЕР в интервал между нанасянията от 4 до 24 часа
3. След 5 часа се нанасят 1-2 пласта дисперсен СОКРАТЕС КОЛОР.Температурата по време на работа не бива да падне под +8 градуса
Съхнене 2-8 часа
Опаковка Металини кутии – от 0,8 кг. Пластмасови кофа – от 5 кг.
Складиране 36 месеца. Не бива да замръзне по време на транспортиране и съхранение. Засъхналата кора е неразтворима и трябва да се премахне.
Охрана на труда Материалът е в течно състояние. Не е самозапалващ се и при спазване на стандартните хигиенни принципи е безвреден за човешкото здраве.

Качествена характеристика

Покриваемост /едно покритие/ 1 m2/kg
Плътност 6
Разреждане с вода да

Качества на изсъхналото покритие

Гланц 4-5
Сцепление 1
Яркост чрез махало

25%