picture21

Akryl Primer

Акрил ПРАЙМЕР е дисперсна, акрилна, основна боя /грунд/ за външни и вътрешни покрития, който не съдържа органични разтворители и се разрежда с вода. След изсъхване образува траен филм, който е устойчив на вода.

КОД: 16 Категория:

Описание на продукта:

d

Характеристика

Използване Акрил ПРАЙМЕР е подходящ за нанасяне върху MDF, дърво, талашит, мукава, минерални основи като бетон, азбестоциментови изделия – плочки, тухли, пенов полистирен и др. Материалът може да се използва като пенетрационно покритие за попивателни основи. Подходящ е и за сложни апликации върху дърво, като например покриване на дограма и др. Материалът не бива да бъде излаган на пряк контакт с хранителни продукти и питейна вода.
Нанасяне Акрил ПРАЙМЕР се нанася с четка, валяк или чрез пулверизация при минимална температура на въздуха и основата +8 градуса.
Разредител Вода
Технология на работа Нанасяне върху дървени изделия, изложени на атмосферни влияния:
1. Нанасяне на дисперсна акрилна импрегнация или материал Акрил ПРАЙМЕР
2. Обработва се с шкурка N100
3. Нанасят се 1-2 пласта Акрил ПРАЙМЕР в интервал между нанасянията от 4 до 24 часа
4. След 5 часа се нанасят два пласта боя
Нанасяне върху карбонизирана мазилка:
1. Нанася се Акрил ПРАЙМЕР, разреден според попивателността на основата в съотношение до 1:5. Пенетрация се провежда винаги с четка. При температура +18 градуса покритието съхне до 4 часа
2. Нанасят се 1-2 пласта Акрил ПРАЙМЕР в интервал между нанасянията от 4 до 24 часа
3. След 5 часа се нанасят 1-2 пласта дисперсена боя
Температурата по време на работа не бива да падне под +8 градуса
Съхнене 2-8 часа
Опаковка Пластмасови кутии – от 0,7 кг.
Складиране 24 месеца. Не бива да замръзне по време на транспортиране и съхранение. Засъхналата кора е неразтворима и трябва да се премахне.