picture16

UP grund

Универсален пигментиран грундиращ продукт преди акрилни, винилови,силоксанови и силиконови интериорни и фасадни бои и мазилки-заздравява основата и подобрява нейната попивност – многократно повишава покривната способност и сцеплението към основата – готов за ползване – тониране на тониращи машини.

КОД: 27 Категории: , ,

Описание на продукта:

d

Характеристика

Употреба Като /основа /грунд преди полагането на дисперсни акрилни, винил ацетат и силиконови бои, лепила, тънкослойна акрилни и силиконови мазилки. Той се използва за грундиране на гипсови шпакловки, гипскартонови плоскости, мазилки на топлоизолационни системи, минерални мазилки и други основи. Продуктът уплътнява / втвърдява/ основата, намалява абсорбцията на вода, значително увеличава сцеплението , покривната способност и като цяло улеснява прилагането на следващите слоеве. Грунда е предназначен за използване в интериора и екстериора. Може да се използва върху повърхности, които са в пряк контакт с хранителни продукти.
Оцветяване Основен бял или тониране по цветовите системи на тониращи машини .
Основа Суха и компактна, обезмаслена ,обезпрашена и без биологична атака (гъбички, мухъл) химически стабилна, узряла (рН ≤ 8,5).
Температура на приложение Температурта на околната среда и основата трябва да бъде по време на нанасяне и 24 часа след това в обхвата от 5-30 ° С
Нанасяне С четка или валяк
Разходна норма От 2.5 до 8 м2 с 1 кг в зависимост от основата
Пример за нанасяне 1. Преди да използвате разбъркайте старателно. Продуктът се прилага неразреден или разреден при необходимост макс. 0.05 л вода на 1 кг. Не повече !
2. След изсъхване (мин. 24 часа след нанасяне), следва крайната обработка на повърхността.
3. Всички инструменти по време на работа пазете от засъхване и веднага след работа добре измийте с вода. По време на полагане и изсъхване на помещението да се осигури пълно проветряване.
Време за съхнене мин. 24 часа в зависимост от температурата и влажността на въздуха.

Подробна информация в техническия лист на продукта

Безопасност и защита на здравето при работа Да се пази от достъп на деца. По време на работа не яжте, не пийте и не пушете
Ползвайте защитни ръкавици / облекло / и очила. Проветрявайте !
Първа помощ  При попадане в очите няколко минути обилно измийте с вода, ако е необходимо измийте контактните лещи. При поглъщане изплакнете обилно устата с вода. При попадане върху кожата измийте с вода и сапун и намажете с репариращ крем
При необходимост потърсете лекарска помощ и покажете опаковката / етикета /
Ликвидация на отпадъците Изхвърляйте само на определените за целта места. Не изливайте от продукта в канализацията
Съхранение / гаранционен срок / 24 месеца от датата на производство в оригинално затворена опаковка при температура от +3 до +300С. Да се пази от замръзване и пряко слънчево греене.